Робота медичної служби дитячого садка
Діти прийшли в дитячий садочок. До кожного вихованця потрібний особливий підхід. І здоров'я малюка стоїть на першому місці не лише у батьків, але й у працівників закладу дошкільної освіти.
Сестра медична старша
Бедрак Оксана Вікторівна
Медична сестра ведє систематичну роботу по профілактиці захворюваня та організації харчування дітей в закладі дошкільної освіти.
Старша медична сестра закладу контролює дотримання рухового, повітряного, температурного, санітарно-епідеміологічного режиму в групових приміщеннях і на території дошкільного закладу. Відповідно графіку проводиться знезаряження приміщень закладу, унаслідок чого повітря збагачується озоном, який так само дезінфікує приміщення. Озон має бактерицидну, фунгіцидну дію. Тобто знешкоджує всі види патогенної мікрофлори: віруси, бактерії, грибки тощо. Контроль за знежаряженням також проводить медична сестра закладу.
Медичні огляди працівниками проходяться вчасно, медична сестра веде контроль за проходженням медоглядів та фіксує результати у Журнал проходження медоглядів працівників. Медична документація ведеться згідно до номенклатури справ ЗДО, всі журнали оформлені відповідно до вимог. Терміни подачі звітів та звітної документації у відповідні установи не порушуються, проводяться своєчасно та достовірно. Раціональним харчування в дошкільному закладі займається Бедрак Оксана Вікторівна. Вона контролює приготування та вихід готової продукції, її різноманітність та користь для дитячого організму. Орієнтовне чотирьохтижневе меню складається на кожну пору року, погоджується з Держпродспоживслужбою міста та затверджується керівником навчального закладу. Щодня на стенді біля харчоблоку та на центральному вході в дитсадок розміщується меню із зазначенням назви страв, об'єму страв, алергенів, рекомендацій шодо страв вживання вдома тощо.
Отже, основні завдання медичної служби ЗДО:
1. Постійний контроль за станом здоров’я дітей.
2. Проведення обов’язкових медичних оглядів працівників.
3. Надання невідкладної медичної допомоги дітям у разі гострого захворювання або травми.
4. Здійснення контролю за організацією та якістю харчування, дотриманням раціонального режиму освітньої діяльності, навчального навантаження.
5. Контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічного режиму.
6. Проведення санітарно-просвітницької роботи серед дітей, батьків або осіб, які їх замінюють, та працівників дошкільного закладу.
7. Медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням дітей.



Консультації батькам
Особиста гігієна дітей дошкільного віку
Загартування
Що таке хвороби невидимки
Як зберегти здоров'я дитини
Поради батькам: короновірусна хвороба
